МВР разследва експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране, не

...
МВР разследва експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране, не
Коментари Харесай

МВР разследва експерти от КЕВР

МВР проверява специалисти от Комисията за енергийно и водно контролиране, не е инцидентно държанието на комисията, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след съвещанието на Министерския съвет. 

" Булгаргаз " е държавна компания, която посредством своите дейности и решения е съдействала за актуалното състояние по отношение на цените на газа, а това дава отрицателно отражение във връзка с бизнеса и на елементарния консуматор, сподели още той. По думите му, е почнало " интензивно изясняване на обстоятелствата " и дали те са породени от интернационална обстановка или са вследствие на дейности в страната на избрани, персонално заинтригувани лица. Реализирани са облаги, които в случай че не бяха осъществени, нямаше да има фрапантно повишаване на газа, добави министър Рашков.

" В следствието на специалистите от КЕВР се добиват документи, които да се включат в доказателствения материал в досъдебното произвеждане ", добави министър Рашков. 

" Ние сме безусловно сигурни, че промяната на борда на " Булгаргаз " беше наложителна и аз стоя съществено зад тезата, че в случай че те си бяха свършили работата, както би трябвало, покачването на газа от първи януари, нямаше да е плюс 30%. В момента има действително следствие по този случай, тъй като просто уволняване за нанесъл вреда на потребителите, няма да е задоволително ", сподели министър председателят Кирил Петков.

Започнала е инспекция и по обект - помпено-акумулиращата водноелектрическа централа " Чаира " Той е изграден преди 30 - 40 години с предопределение да поема пиковите часове от денонощието, тъй че да се балансира енергийната система в страната, издигнат от японска компания и който в течение на години обратно постепенно и несъмнено е бил унищожаван, евентуално с оглед ползите на стопански субекти в нашата страна, уточни още министър Рашков.

" Имаме ориентировка кой е този индивид, в чиято изгода са породени вреди на този енергиен източник, добави той. По думите му вместо да се ремонтира част или цялото оборудване, са употребени " гаражни " компании, които да поправят нещо, което не е по техните сили. По тази причина сме претърпели големи материални вреди ", добави вътрешният министър. 

Министерство на вътрешните работи продължава и следствието на делата за автомагистрала " Хемус " и в най-скоро време ще има информация за новите условия, които се обясняват. Темата не е забравена и е на дейното внимание на управлението на Министерство на вътрешните работи и на проверяващите служби, увери Рашков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР